onsdag 10 december 2014

Tranbär del 3: använda

Det mest kända sättet att använda tranbär på i vår tid när nog sylten som man har till kalkonen i de nordamerikanska länderna. Den kallas Cranberry sauce, men är i princip lingonsylt kokad på tranbär. För oss skulle det inte vara aktuellt då vi har ett överflöd av lingon.

Vi brukar istället främst använda dom så här:
 Mellanmål: helt enkelt tranbär som man äter som dom är. Roligt att "poppa" varje bär i munnen med tungan, och riktigt gott!
Hälsodryck: sonen gillar att göra en hälsodryck av tranbär. Mixa bären, pressa, blanda med lite vatten och honung. Och fylla i någon av sina många fina glasflaskor med kork. En dryck med stark smak som passar bäst i små glas. Gott! Man känner att man fått i sig en rejäl dos vitaminer och antioxidanter!

Läs också:
Del 1, som beskriver hur man hittar och plockar tranbär.
Del 2 som handlar om att rensa och förvara tranbär.

Inga kommentarer: